torsdag 12 juni 2014

Barcelona

Över Kristihimmelsfärd så var det Barcelona som stod på programmet. Det var ju fjärde gången gillt för mig. Blev inte besviken denna gången heller. Det blev faktiskt himla lyckat! På grund av varierat väder så blev även dagarna väldigt varierade :-) Så det finns alltså fördelar med dåligt väder, det trodde jag inte!

Eftersom att första riktiga dagen på Barcelona inte bjöd på någon sol så bestämde vi oss för att turista med 'Barcelona Bus Turistic'. Som tur var hade vi en hållplats precis utanför vårt hotell (Hotel del Mar). Så det var bara att hoppa på bussen och sedan åka!


Ett MÅSTE-stopp är ju såklart Sagrada Familia. Så vi hoppade av och knäppte några bilder på den "lilla" kyrkan. Den är så sjukt stor!



Nästa stopp blev i Park Güell. Vi var aldrig inne i själva mitten av parken utan njöt av naturen utanför (ok, vi fattade inte helt vad vi höll på med...). Men det var inte någon nitlott! Parken utanför var jättefin och bjöd på fantastiska vyer ut över Barcelona.



Vyer som är omöjliga att fånga på bild... Här ser det nästan ut som att vi var i jämnhöjd med staden men vi var en bit upp. Och man såg verkligen ut över hela Barcelona, fantastiskt!





Efter att ha lyckats fånga den "perfekta" bilden så var det dags för lunch. Och SANGRIA! Mums, det blev många sangria. Här hade dessutom solen börjat leta sig fram så då var det extra gott. Semester!




Vi bodde nära Columbus som pekade vägen till Amerika.



Efter bussturen så var himlen helt blå. Vi letade efter ngn gräsplätt att sitta på men gräset i Barcelona får man inte vistas på... (vi har det bra i Sverige). Men det var inte så synd om oss för vi hittade en trevlig uteservering med bästa läget! Och här testade vi på att beställa in Sangria de Cava. 5 korkar av 5 får den!





 Dag 2 bjöd tyvärr på sämre väder. Så det blev en dag på stan. Vi bockade bland annat av La Rambla. I jakt på Picassomuseet så letade vi oss sedan in bland några smala gränder. Mysigt och lite läskigt på samma gång.



Gruppbild :-) Suddig.. Men det kanske var för att det var lite suddigt just då ;-P




Dag 3 och 4 bjöd på fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiint väder!! Det var rätt välkommet. Dags för stranden!




Vi var i princip först på stranden, så sugna på sol var vi! Blev faktiskt även något bad, uppfriskande!




Ingen dag på stranden utan denna bild!


Vi hade det riktigt bra, slappa och sola. SEMESTER!


Och till lunch fick vi Sangria och Tapas, jag klagar inte på det. Drickan - GOOOD. Maten - GOOOD



Fjärde gången i Barcelona som sagt, men jag har en känsla av att det inte var den sista :-)


4 kommentarer:

Ass sa...

Jag vill också dit igen!!! /Avis

Lisa Eriksson sa...

Jag hakar på :-)

Anna sa...

Tack för en härlig semester!!

Anna K sa...

Härligt att läsa om och på så sätt återuppleva :-) underbar resa med underbara vänner! <3