Igår på jobbet så hade kollega L med sig en väldigt frestande lunch. det var egentligen inget speciellt men det luktade gott och såg gott ut! Så till middag belv det att efterapa den lilla rätten. Tycker det passar utmärkt som middag/kvällsmat mitt i veckan alternativs lunch på helgen.
"Lisas Omelett" 3 port
1 pkt bacon
5 färska champinjoner
1 liten pujolök
2 gula lökar (mellanstora/små)
6 ägg
1 dl Kelda Laga mat 4%
1 krm svartpeppar
1/4 tsk salt
ca 2 dl riven ost (gärna någon smakrik, jag tog hälften gouda och hälften västerbotten)
Gör så här
Knäck äggen i en bunke. Vispa lätt och tillsätt sedan Kelda Laga mat + salt + peppar.
Klipp baconen i bitar (ca 1 cm) och stek. När knapriga så ta ur stekpannan
Hacka gul lök + purjo och skiva svampen. Stek i smör. När gyllenbrunt så tillsätt bacon och blanda runt.
Fördela i pannan och tillsätt äggsmeten.
Strö på osten.
Stek på mellanvärme (något mer än mellan) tills omeletten är så pass stel så att den går att vända. (Jag fick dela den i fyra och vända en del i taget.. :)
Servera varm eller kall tillsammans med en knäskcemacka eller med en sallad. Eller helt enkelt bara som den är!
Detta är en rätt som går snabbt att göra, är enkel att göra och som smakar gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar