söndag 1 juni 2008

Bröllop och sånt

På fredag kväll åkte jag hem till Kisa. Det var ju dags för Jenny att gifta sig! På kvällen så tog jag men mig Jenny på en liten utflykt. Jag hade fixat med lite picnic så vi åkte ut till "klipporna" och avnöt kvällen. Lite levande ljus och frukt i det gröna. Helt underbart. Det hade hunnit skymma innan vi kom fram och det var väldigt vackert att sitta vid klipporna vid vattnet och prata lite strunt. Sista natten som ogift för Jenny lixom!

På lördagen hämtade Jenny upp mig redan kl 8 på morgonen. Både jag och Jenny skulle fixa frillan och då gäller det att börja i tid!

Det här var bara början på frisyren, till slut blev hon väldigt vacker vill jag lova!

Kl 15 ringde det i kyrkklockorna och det var dags att gå in i kyrkan. Jag måste erkänna att jag var väldigt nervös... Jenny däremot höll sig coollugn. Jag är imponerad... Det blev en väldigt fin vigsel. Jag hade fått i uppdrag att läsa förljande ord i kyrkan:

Er kärlek skall vara uppriktig.

Avsky det onda, håll fast vid det goda.

Visa varandra tillgivenhet.

Överträffa varandra i ömsesidig aktning.

Gläd er med dem som gläder sig och gråt med dem som gråter.


Efter att jag läst de två första raderna så blev det väldigt känslosamt. Hakan började darra och jag hade väldigt svårt att läsa resterande för jag vill bara börja gråta! Fick Jennys syster och mamma att börja gråta till och med. Jag hade faktiskt inte förberett mig på att jag skulle reagera som jag gjorde så det blev en väldigt jobbig situation. Men jag tror ändå det blev bra. Var väl kanske till och med bara bra att jag blev så berörd för det berörde ju även de andra. Jenny sa i alla fall att hon inte hade kunnat titta på mig för då blev hon ledsen. :) Uff det var jobbigt och efter att jag läst klar och satt mig på min tärnstol igen så började tårarn falla.

De sa i alla fall ja till varandra så det var ju bra :)

Sedan bar det iväg till Höganlid för själva bröllopsfesten. Det var vädligt trevligt! Jag var nästan först ut att hålla mitt tal där. Det blev oxå jobbigt för jag hade ju tänkt att grunda med ett glas vin men så blev det alltså inte. Mitt tal där gick i alla fall bra men jag var ganska nervös. Var ju ca 100 personer som skulle lyssna på vad jag hade att säga!

Så här såg i alla fall jag ut:

Som sagt. Det blev en himla lyckad dag och jag tror att alla hade trevligt! Blev faktiskt ett dopp i Åsunden med där på natten. Jag vill lova att det var kallt men lite skoj med ett nakenbad :)

Och herregud vilken tur vi hade med vädret. Strålande sol hela dagen - helt fantastiskt!!

Även söndagn bjöd ju på fint väder så kl 11 var jag och mamma på plats i Glimmingen. Det är ju så otroligt vacker där. Man åker 20 minuter rakt in i skogen och så kommer man fram till värsta bästa sandstranden. Så idag har jag solat och badad mest hela dagen. Blev ett litet kort från stranden med :)

Jag ser kanske inte så nöjd ut här på bilden men jag kan lova att jag inte hade något att klaga på!

Nu är jag hemma i Linköping igen. Kom hem till en ganska instängd lägenhet så nu blir det till att vädra någon timme till innan det är lagom svalt så man kan sova. Men hallå, det är ju söndag och då kan jag ju ändå inte somna. Hoppas det blir annorlunda idag för jag är sjukt trött egentligen.

Är inte alls laddad för en ny jobbarvecka. Vill bara vara ledig och fortsätta att sola. Men men, är ju en kort vecka så det är väl bara att bita ihop skulle jag tro.

Himla skön och trevlig helg har det i alla fall varit!

Stor kram till dig Jenny, det har varit en ära att få vara din tärna :)

3 kommentarer:

Ass sa...

Varför la du inte upp tantbilden? ;) Jag vill se bild på Jenny också!

Lisa Eriksson sa...

Jag tog med Jennys kamera så jag har ingen nu :S

Men det kommer :)

Unknown sa...

Lisa, det är jag som ska tacka dig. Du var ett helt underbart
stöd för mig, skulle inte kunna tänka mig någon annan som kunde gjort det bättre!! KB